30 d’agost, 2008

El Puigpedrós (Cerdanya)

Situació: Cerdanya, Meranges.
Accés: Per la carretera de Meranges al Malniu.
Inici: Pla de Campllong.
Horari: un dia i mig.
Desnivell: més o menys 1165 mts
Alçada màxima: 2914 mts




És cert, fa dies que no escric res, i no és per manca de ganes. El que passa és que he estat passejant tant que no trobava el moment d’escriure, cosa que intentaré corregir properament.
Som-hi doncs! Tot i tenir desenes de passejadetes per relatar començaré pel principi.
Havíem decidit marxar un parell de dies per intentar escalar el Roc Colom de 2868mts. Un pedrot enorme i molt bonic situat al costat mateix del Puigpedrós.

Vam pujar cap a Meranges per la carretera que va cap el refugi del Malniu on no vam arribar. De fet, vam aparcar el cotxe uns quants metres més avall, al pla de Campllong.
Aparcat el cotxe vam començar l’aproximació al refugi lliure Folch i Girona on vam trobar una parella de Txecs que hi pensaven passar la nit. Amb el nostre anglès macarrònic vam aconseguir entendre que havien arribat fa uns dies a l’aeroport de Girona i que feien alguna mena de travessa. Ens van convidar a instal·lar-nos al refugi i els hi vam agrair, però havíem arrossegat el pes de les tendes tota la pujada i ara volíem utilitzar-les. De totes maneres vam acampar molt a prop del refugi, al costat del riu i d’un ramat de vaques amb esquellots que no va parar quiet durant tota la nit.

L’endemà ens vam llevar ben d’hora i a les set ja caminàvem carregats com a burros amb tot el material d’escalada.
Vam passar per les Molleres d’Engorgs on vam carregar aigua i vam arribar al coll de la Portella de Meranges des d’on hi ha una fantàstica vista del Roc Colom.

Des de la Portella vam aproximar-nos cap els peus del Roc i un cop allà vam adonar-nos que no recordàvem amb exactitud per on pujava la via que volíem seguir. Els dubtes, la poca experiència en escalada pirinenca, les hores que anaven passant i el vent fort que bufava va fer que decidíssim canviar el nostre objectiu.
Vam tornar a pujar cap a la portella de Meranges, vam aparcar tot el pesat material d’escalada entre unes roques i vam pujar, seguint unes fites, cap el Puigpedrós de 2914mts.
El cim és molt ample i he de reconèixer que em vaig equivocar un parell de vegades de cim abans de trobar l’autèntic amb creu, vèrtex geodèsic i llibre de registre. Com ha de ser!

La baixada la vam fer desfent el camí de pujada mentre anàvem recuperant el material d’escalada que havíem deixat al coll i les tendes i els sacs que havíem deixat camuflats entre unes roques al costat del refugi Folch i Girona.